Pressmeddelande

Poddbolaget Third Ear Studio fortsätter att växa och rekryterar nu Åsa Secher som producent. Åsa kommer senast från produktionsbolaget Monopol Media där hon varit programledare för Kapitalet. Dessförinnan har hon jobbat för Sveriges Radio som både reporter och producent. Åsa ligger även bakom Podcastklubben, är medgrundare av Stockholms Radiobiograf och radiopriset Ljudvågen.

– Third Ear Studio är allt det där som jag har saknat på den svenska poddmarknaden, en aktör som drivs till 100 % av att berätta de mest spännande, intressanta och engagerande historierna. Jag ser fram emot att ta fram nya format och att få göra det tillsammans med några av Sveriges och Nordens bästa radiomakare känns otroligt lyxigt, säger Åsa Secher.

Third Ear Studio är en svensk/dansk/norsk poddkoncern som grundades 2021 i en sammanslagning av danska Third Ear och de svenska poddbolagen Soundtelling och Just Stories. Third Ear Studios vision är att bli Europas främsta producent av high-end ljudberättelser.

– Det känns otroligt spännande att vi har kunna locka till oss en sån skicklig berättare som Åsa. Hon har ett unikt sound och har hittat en nisch i sin ton och stil, en stil som få svenska radioberättare behärskar. Dessutom är hon en av de mest uppdaterade och insatta när det kommer till omvärldsanalys av innehåll inom poddar, nationellt och internationellt, säger David Mehr som är redaktionschef på Third Ear Studio.

Åsa Secher har även varit redaktör för Poddtipset, ett månadsbrev med tips om de senaste och bästa poddarna i Sverige och internationellt.

– Vi är jättestolta över den här rekryteringen. Det är ett led i vår vision av att samla flera av de mest unika rösterna och programmakarna. Vi som bolag kommer aldrig kunna vara bättre än de kreatörer som vi lyckas knyta till oss och med Åsa kommer en stor tillgång som kommer driva arbetet med att utveckla nya format, säger Martin Johnson som är VD.

Om Third Ear Studio

Third Ear Studio ligger bakom poddar som Skuggland, En Mörk Historia och Uppgång och Fall. Totalt sysselsätter det nya bolaget idag ett 30-tal journalister och producenter. Bolagets poddar erbjuds genom prenumerationer via thirdearstudio.com som kan kopplas till ett flertal podcastspelare.