REPORTER/PRODUCENT

Om Just Stories

Just Stories är en oberoende podcaststudio. Vi fokuserar på den typ av podcast vi själva älskar att lyssna på. För oss betyder det ett par olika saker. Det är berättelser som vecklas ut över tid, och som i bästa fall ger lyssnaren en bredare syn och djupare förståelse för världen omkring oss. Det är högt produktionsvärde, byggt runt journalistiska principer, och handlingen följer en dramaturgisk struktur. Enkelt uttryckt, så är det berättande podcaster.

Bortsett från det här, så har vi inte så mycket ramar eller måsten, varken i vårt innehåll eller arbete. Vi tror att bra berättelser går att hitta överallt, i alla genrer, och vi tror att det i första hand är just historien som ska bestämma ramverket och uttrycksformen. Vi tror också att det blir allra bäst när en reporter eller producent följer sin egen nyfikenhet.

Därför producerar vi allt från korta 10-minuters program, till långa dokumentärserier. Och även om ljudet kommer först, inser vi också att olika tillfällen och berättelser kräver olika medier. Så ibland adapterar vi våra podcaster till TV, film eller böcker.

Om rollen

Som fast reporter och producent på Just Stories är du en del av vår kreativa kärna av programmakare. Du anställs inte för ett specifikt projekt eller program, utan har möjlighet att bidra till alla våra nuvarande och kommande programformat. Beroende på vilka produktioner som för tillfället är igång, kan arbetsuppgifterna och tidsfördelningen mellan olika program variera. 

En månad kanske du lägger heltid på en egen dokumentär åt något av våra program, medan du nästa månad exempelvis kan dela upp din tid som reporter i ett projekt på 50%, producent i ett annat på 30% och utveckling av nya idéer på 20%. Vårt mål är att samla Sveriges duktigaste programmakare, och bygga en redaktion där alla hjälps åt, arbetar smart och snabbfotat, och skapar bra och starkt innehåll oavsett format. Detta innebär också att rollen löpande kan formas efter dina styrkor, svagheter och intressen. Det ges också möjlighet att vara med och utveckla och forma kommande programsatsningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Skapa avsnitt till våra programformat (inte enbart nuvarande, vi är i uppstartsfasen av flera nya program i olika genrer). Från idé, till research, intervjuer, dramaturgi, manusförfattande, inläsning av speaker, redigering och ljudläggning (ProTools).

– I projekt som producent: Kvalitetssäkra och stötta reporterns arbete i form av feedback. Du säkerställer verkshöjden genom löpande dialog om exempelvis dramaturgi, vilka intervjuer som bör hämtas in, kommenterar på manus- och programutkast m.m.

– I nya program och projekt är du med och utvecklar och bygger upp formatets tonalitet, form och helhet. 

Vi erbjuder dig

Ett kul och varierande arbete med stor kreativ frihet tillsammans med några av branschens främsta kollegor. Vi har högt i tak, arbetar prestigelöst, och brinner för kvalitet. Vi tackar ständigt nej till projekt som inte passar vår vision, och håller oss så långt ifrån det löpande bandet som möjligt. Vi erbjuder bra och trygga villkor och stort engagemang.

Sist men inte minst får du möjlighet att nå ut till vår publik på hundratusentals svenskar med dina berättelser. 

Varaktighet

Heltid, tillsvidare. Sex månaders provanställning.

Ansökan:

Mejla info@juststories.se – märk ditt mejl med reporter/producent.