Varför jobba hos oss?

JUST STORIES fokuserar på narrativ journalistik i egna programformat. Den unika rollen som både producent och publicist ger ofta en stor kreativ frihet, där innehållet styr ramarna/formatet, istället för det motsatta.

Hos oss får du bland annat arbeta med och utveckla dokumentärer för ”En mörk historia” – en av Sveriges största podcaster med över en miljon lyssningar i månaden. Samtidigt producerar och utvecklar vi även program i andra nischer för en bred publik. Vi är ett ungt företag som växer snabbt och löpande rekryterar ny personal. Vi ser gärna att du efter avslutad praktik/utbildning har som målsättning att arbeta hos oss som exempelvis reporter, producent, programledare eller konceptutvecklare.

Du är en person som trivs i en miljö som inte är detaljstyrd, även om du naturligtvis kommer få stöd och handledning under din praktik. Du är driven, van att arbeta mot deadlines, och har ett stort intresse för dokumentärer, berättande och podcaster.

Det finns även möjlighet att som del av praktiken, i samråd med oss, utveckla och driva ett eget projekt. T.ex. en pitch för ett nytt program eller produktion av ett avsnitt inom ramen för våra format.

Ansvarsområden:

Research, idégenerering, transkribering av ljudfiler

Koordinering

Enkel klippning och efterbearbetning (inga förkunskaper krävs)

Ihop med handledare: 

Intervjuer, manusskrivande, dramaturgi

Tidsperiod: 

Flexibel, men minst 2 månader heltid.

Ort: 

Tjänsten utgår från vårt kontor i centrala Stockholm.

Din kompetens/utbildning:

Att du är driven och engagerad i ditt lärande är viktigare för oss än formella meriter. Med det sagt så utbildar du dig förmodligen inom:

Radioproduktion

Journalistik

TV / Film / Media

Kriminologi / juridik

Ansökan:

Ansök direkt med CV och personligt brev till info@juststories.se. Märk ditt mejl med ”praktik”. Frågor om tjänsten svaras på samma adress.